Møde d. 17/2 om frilandsorkideer.

Referent: Henriette Dueholm

Praleplantekonkurrence:
Endnu en gang rendte Gunnar Ravnborg med ”trofæet”, denne gang for hans Blc. Golden Orient Mai.
Tag gerne en eller flere praleplanter med til møderne, så Gunnar kan få lidt modstand.

Deltagere:
Vi kunne, med stor glæde, sige velkommen til fire nye deltagere: Bente, Mona, Tove og Karsten. Skønt at vores lille flok er blevet lidt større og vi håber at flokken bliver endnu større.

Frilandsorkidéer var aftenens emne:
Gunnar viste billeder fra sine mange ture ud i guds frie natur for at spotte frilandsorkidéer og andre planter. Billederne var fra Danmark, bl.a. fra Møns Klint (der har 18 orkidé-arter), Norge, Sverige og Færøerne.
Gunnar er et omvandrende planteleksikon og navngav uden tøven billedernes motiver, der bl.a. omfattede Fruesko fra Rold skov, rød skovlilje, hvidgul skovlilje, rød hullæbe, skov hullæbe, hjertelæbe (der er Danmarks mindste med sine knap 15 cm i højden) samt et utal af gøgeurt. Alle er fredet, men kun frueskoen er indhegnet.

I bogen ”Danmarks vilde orkidéer” står der alt, hvad der er værd at vide om… ja, Danmars vilde orkidéer…

Næste møde er onsdag den 16. marts kl. 19.30
– Generalforsamling
– Gunnar og Henriette tager salgsplanter med. Alle er velkomne til at tage salgs-/bytteplanter med.
– Husk at tage lånebøger med. Birthe skal have dem med til DOK’s generalforsamling, så vi kan få et nyt udvalg.
– Husk kr. 25,- til kaffe/kage kassen

Arrangementer i juni:
Lørdag den 18. juni besøger vi Teddy Christensen (Traverbakken 3 i Ferslev, 9230 Svenstrup). Teddy er medlem af Haveselskabet og har en fantastisk have med et stort udvalg af bl.a. juleroser, Korea korneller og have-orkidéer.

Samme dag holder Haveselskabet marked i Østre Anlæg i Aalborg. Markedet er åbnet kl. 11 – 16. ”Orkidé-Peter” sælger sædvanen tro have-orkidéer denne dag.

Da der er interesse for begge arrangementer vil Birthe prøve at flytte besøget hos Teddy til søndag den 19. juni eller en anden weekend-dag.